Met pensioen

U bepaalt zelf wanneer u met pensioen gaat, bijvoorbeeld op uw AOW-leeftijd of op de pensioenleeftijd 65 jaar.

Met pensioen op 65-jarige leeftijd

Gaat u met pensioen als u 65 jaar wordt? Dan hoeft u niets te doen. Wij sturen u ongeveer 6 maanden voor uw 65e verjaardag de pensioeningang-brief toe. In deze brief staat een aantal keuzemogelijkheden toegelicht met een uitleg van de gevolgen van deze keuzes. Als wij de formulieren minimaal 3 maanden voor de pensioendatum terugkrijgen, zorgen wij ervoor dat u het pensioen ontvangt in de maand waarin u 65 jaar wordt.

Eerder met pensioen

U kunt ervoor kiezen om eerder met pensioen te gaan. Dat betekent dat u eerder stopt met pensioen opbouwen en uw pensioenuitkering eerder laat ingaan. Uw pensioen wordt hierdoor lager. Ook het partnerpensioen dat uw partner krijgt na uw overlijden wordt lager. Als u eerder dan 5 jaar vóór uw AOW-leeftijd met pensioen gaat, moet u een verklaring ondertekenen waarin u aangeeft uw werkzaamheden te beëindigen voor het gedeelte dat uw pensioen ingaat en geen andere betaalde werkzaamheden aangaat.

Wilt u eerder met pensioen gaan? Neem minimaal 3 maanden voor de gewenste pensioeningangsdatum contact met ons op.

Later met pensioen

U kunt ervoor kiezen om later met pensioen te gaan. Dat betekent dat uw pensioenuitkering later ingaat. Uw pensioen na 65-jarige leeftijd wordt hierdoor hoger. Als u later met pensioen wilt gaan, horen wij dit graag van u. Wij stellen de ingang van het pensioen dan voor u uit tot de gewenste pensioendatum.

Wat moet u doen?

De pensioenleeftijd in de pensioenregeling is 65 jaar. Wij nemen ongeveer 6 maanden voor uw 65-jarige leeftijd per brief contact met uw op over uw pensioeningang. Wilt u liever een andere pensioendatum? Neem dan minimaal 3 maanden voor uw gewenste pensioendatum contact met ons op.