Derya Akbiyik-Gunaydin nieuw bestuurslid Pensioenfonds Geveke

Op 28 november 2023 is Derya Akbiyik-Gunaydin (1981) toegetreden tot het bestuur van Pensioenfonds Geveke. Zij is gespecialiseerd in wet- en regelgeving, pensioenregelingen, governance en compliance. Samen met de huidige bestuurders, Bart van der Gaag en John Simon, gaat Derya verder bouwen aan een toekomstgericht Pensioenfonds Geveke.

Derya: “Het onderwerp pensioen is complex en voor de meeste deelnemers niet echt interessant, terwijl het een belangrijke arbeidsvoorwaarde is. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als het pensioen goed geregeld is, maar ook wat het betekent als het pensioen niet goed geregeld is. Ik vind het belangrijk dat wij ons hiervan bewust zijn. Misschien dat ik daardoor op jonge leeftijd oprecht geïnteresseerd raakte in het onderwerp pensioen.

De komende jaren komt veel op ons af. Onder andere door de Wet toekomst pensioenen, die per 1 juli 2023 geldt. Wij moeten nadenken over de toekomstbestendigheid van onze pensioenregelingen. Wij kijken naar wat hetzelfde kan blijven en wat moet gaan veranderen. Maar ook wat het in euro’s betekent voor onze gewezen deelnemers en pensioengerechtigden. Bart en John zijn al begonnen met de voorbereidingen, maar op veel vragen hebben wij nu nog geen antwoord. Eén ding is zeker: bij alle keuzes die wij als bestuur maken, houden wij het belang van onze gewezen deelnemers en pensioengerechtigden goed voor ogen.”

Derya is al vele jaren actief in de pensioensector. Eerder was zij werkzaam bij Pensioenfonds Achmea als compliance officer en Manager Juridische Zaken. Naast haar positie als bestuurslid bij Pensioenfonds Geveke, is zij ook bestuurslid bij Pensioenfonds Pon en Gazelle. Daarnaast is zij niet-uitvoerend bestuurder bij Oak Pensioen en adviseur commissie juridische zaken bij Pensioenfonds Abn Amro.

Derya woont samen met haar man en twee kinderen in Ede (GLD). In haar vrije tijd zwemt zij graag en is zij te vinden op het circuit in Zandvoort.

Wij als Pensioenfonds Geveke zijn erg blij met de komst van Derya als nieuw bestuurslid en kijken uit naar een fijne samenwerking.