Verhoging van uw pensioen (toeslag)

Pensioenfonds Geveke probeert ieder jaar de opgebouwde pensioenen te verhogen met de prijsontwikkeling*. Deze verhoging heet ook wel toeslag. De toeslag is voorwaardelijk en is afhankelijk van de financiële situatie van Pensioenfonds Geveke.

Op basis van de huidige financiële situatie kan Pensioenfonds Geveke een beperkte toeslag geven. Uw pensioen stijgt minder dan de prijsontwikkeling en biedt nauwelijks compensatie voor de huidige hoge inflatie. Een reden hiervoor is dat een gedeelte van het pensioen is herverzekerd bij Aegon en Nationale-Nederlanden. Deze herverzekering biedt een bescherming als het financieel minder goed gaat met het pensioenfonds. Het zorgt er ook voor dat, als het financieel beter wordt, er minder snel een toeslag kan worden verleend.

Verhoging (toeslag) per 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 wordt het pensioen als volgt verhoogd:

Pensioenfonds GevekeToeslag 1 januari 2023
2,31%

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over de financiële situatie.

* Wij hanteren hiervoor de ontwikkeling van de consumentenprijsindex alle huishoudens (afgeleid) over de periode oktober-oktober.

Foto: Pexels.com