Invloed oorlog in Oekraïne op Pensioenfonds Geveke

Wij zijn bedroefd en geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar alle Oekraïners die getroffen worden door de verschrikkelijke gebeurtenissen. De inval heeft naast grote humanitaire gevolgen ook economische gevolgen. Wij kijken daarom ook naar de invloed van de oorlog op onze beleggingen en de financiële situatie van ons pensioenfonds.

Aansluitend bij de wereldwijde sancties tegen Rusland, hebben wij besloten dat wij niet willen beleggen in Rusland en Wit-Rusland. Een klein deel van onze totale beleggingsportefeuille (eind februari 0,7%) zit in Russische staatsobligaties en een drietal Russische bedrijven. De posities zijn inmiddels al verminderd. Wij stoten deze beleggingen af, zodra dit verantwoord mogelijk is. De handel van de beleggingen ligt nagenoeg stil vanwege de aangescherpte sancties.

De financiële markten zijn flink in beweging door de oorlog in Oekraïne. Welke invloed de oorlog precies zal hebben op onze beleggingen is nog onzeker. Wij houden de zorgelijke situatie in Oekraïne, de wereldwijde ontwikkelingen en de sancties tegens Rusland nauwlettend in de gaten. Indien nodig zullen wij nadere maatregelen nemen en u hierover informeren.