De Pensioen3daagse is gestart!

Vandaag is de Pensioen3daagse gestart! Dit is een initiatief van de overheid dat jaarlijks wordt georganiseerd om Nederlanders pensioenbewuster te maken. In deze 3 dagen vraagt Pensioenfonds Pon extra aandacht voor uw pensioen. Dit doen wij met 3 verschillende onderwerpen. Het onderwerp van vandaag is uw pensioenleeftijd.

Wat is mijn pensioenleeftijd?

Enkele weken geleden heeft u uw uniform pensioenoverzicht (UPO) ontvangen. Volgens het UPO ontvangt u pensioen vanaf 65 jaar. De AOW-leeftijd daarentegen is inmiddels hoger dan 65 jaar. Wat is nu exact uw pensioenleeftijd? Wij geven u graag een toelichting.

Pensioenleeftijd 65 jaar

De pensioenrichtleeftijd is 65 jaar. Dit betekent dat u in deze pensioenregeling pensioen mocht opbouwen tot 65 jaar. U kunt er echter voor kiezen om eerder met pensioen te gaan of juist het pensioen later te laten ingaan.

Vanaf wanneer ontvang ik mijn pensioen?

U bepaalt zelf wanneer uw pensioen ingaat. Uw pensioen wordt opnieuw berekend uitgaande van de datum waarop u met pensioen wenst te gaan.

Voorbeeld

U heeft een pensioen met pensioenrichtleeftijd 65 jaar. U kiest ervoor om te stoppen op 67 jaar.

Het pensioen met pensioenrichtleeftijd 65 jaar zal worden verhoogd. Het pensioen gaat later in, wat betekent dat de uitkeringsduur korter wordt.

AOW-leeftijd

De leeftijd waarop u AOW ontvangt is wettelijk bepaald. De AOW-leeftijd is afhankelijk van de levensverwachting: Hoe ouder de Nederlandse bevolking wordt, hoe hoger de AOW-leeftijd.

De datum waarop u AOW ontvangt staat vast. Het is dus niet mogelijk om deze eerder of later te laten ingaan. Wilt u weten wanneer u AOW ontvangt? Vul dan uw geboortedatum in op deze site (https://www.svb.nl/nl/aow/aow-leeftijd/uw-aow-leeftijd).

Meer informatie over uw pensioen?

Als er nog vragen zijn, neem dan contact op met Pensioenfonds Geveke. Zij zijn bereikbaar via e-mail [email protected] of op telefoonnummer 088 60 60 291.